Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Празнични меденки с орехов крем

Празнични меденки с орехов крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Празнични меденки с орехов крем
Снимка: Мария Симова
2 / 5
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Вкусно допълнение за всеки празник - ароматни меденки с вкусен орехов крем"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • мед - 6 с.л.
  • брашно - 500 г
  • канела - 5 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 0.5 ч.л.
  • краве масло - 65 г
  • за пълнежа
  • трохи - от меденките
  • краве масло - 125 г
  • орехи - 1 ч.ч. млени
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • за глазурата
  • шоколад - 90 г натурален
  • краве масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете разтопеното масло, меда и разтворената (шупнала) сода в оцета, разбъркайте.

Отделно смесете пресятото брашно и канелата, прибавете към яйчената смес на етапи при непрекъснато бъркане. Накрая замесете и оформете тесто.

С намаслени ръце с олио, оформете топчета, подредете ги в тава, постлана с хартия за печене, като ги приплесквате на по-тънко като питчици. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

Още горещи издълбавате меденките откъм плоската страна и запазете трохите. Затоплете прясното мляко и добавете мекото масло в него, нарязано но малки кубчета, прибавете трохите и орехите, разбъркайте до получаването на еднороден крем. Напълнете меденките с крема и ги слепете по две.

Направете си глазурата, като разтопите шоколада с маслото. Слепените меденки, потапяйте до половината в шоколадова глазура.

Ако желаете, можете да оставите така, но можете да поръсите и с по 1 щипка смлени орехи. С всеки изминал ден, меденките стават все по-вкусни и меки, съхранявани в кутия.

Празничните меденки с орехов крем са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: