Постни сарми с булгур, ориз и гъби

РАГРАГ
Иноватор
328
13
11
2
25/12/2017
"Най-вкусните сармички на света са тези, които някой приготви с любов за вас, особено ако с ароматна плънка с булгур, ориз и гъби "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 285
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът и булгурът се почистват и измиват. Запържваме леко на дъното на тенджера и доливаме с вода. Изчакваме да понабъбнат и добавяме нарязаните гъби и подправките.

Изчакваме докато гъбите омекнат хубаво, а оризът се свари.

Нарязваме зелевите листа на 3 части, колкото да увием малки сармички. Слагаме на всяко исто по малко плънка и завиваме добре, за да не изтече от някъде плънката.

В тенджера подреждаме сармичките и похлупваме с чиния. Доливаме с вода и расол, ако зелето все още не е много кисело. Варим докато зелето омекне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар