Странджанска яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Странджанска яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • лук - 400 г
  • джоджен
  • магданоз
  • червен пипер
  • масло - 65 г
  • сол
  • картофи - 1 кг
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешкото нарежете на едри парчета. Сипете ги в гювеч и добавете накълцания по-едро лук.

Объркайте с червен пипер, джоджен, сол и магданоз на око.

Добавете маслото и долейте малко водичка. Затворете гювеча с капак и го сложете да се пече за около 2 часа или до готовност на месото.

Поднесете странджанската яхния върху картофено пюре, приготвено от пасираните сварени картофи, овкусени и объркани с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: