Осолена сланина

Осолена сланина

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1527202323922
Осолена сланина1 / 3
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
"И запомнете - осолената сланина се реже на много тънки парчета и се консумира с удоволствие и ... домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • сланина
  • морска сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Прясната сланина я кисна 1-2 дни в подсолена вода, за да се отцеди кръвта. Нарязвам я на парчета.

В съда за съхранение слагам сол на дъното и разполагам плътно парчетата сланина. В противен случай тя се разваля от кислорода.

Най-отгоре слагам пак сол и то доста.

Покривам с капак и слагам тежест. Съхранявам на сухо и хладно място.

След 20 дни консумирам като мезе или готвя с нея български национални ястия.

Осолената сланина е готова.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: