Консервирана скумрия

Бай СтавриБай СтавриНовак
08/10/2012
"Скумрията е една от най-благодатните за консервирани риби, в което може да се уверите и сами!"
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции3-4 буркана
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 884
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 кг почистено филе
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 2 ч.ч.
  • дафинов лист
  • канела
  • бахар
  • черен пипер
  • захар - по желание 1 ч.л. карамелизирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оцетът се кипва с 2 ч.ч. вода и солта и в кипящатата течност се слага рибата да поври 5-6 минути.

СЛед това рибата се изважда и се реди в буркани. Към оцетната марината се добавят олиото, виното и подправките. По желани се добавя и карамелизираната захар.

Кипва се отново и с горещата марината се залива скумрията в бурканите до 2 пръста под ръба. Затворете бурканите и ги стерилизирайте на водна баня за около 45 минути до 1 час.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар