Пълнен заек с агнешки дреболийки

АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
58
195
131
93
1
26/12/2017
"Половин агнешки комплект за супа, а с останалата половина пълните заека, защото става страхотно "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Заекът се измива добре и подсушава с кухненска хартия. Сварете дреболиите в подсолена вода и ги накълцайте на дребни парченца.

Запържете в част от олиото ситно нарязания лук. Прибавете ориза и също го запържете леко, сложете и дреболиите.

Сваля се от котлона, добавя се сол и черен пипер на вкус и накрая магданозът и джодженът. Разбърква се и заекът се пълни с плънката.

Голяма част от ориза няма да се побере в заека, той се добавя при печенето в тавата.

Заекът се зашива и се намазва със зехтин.Поставя се в тава, отстрани се изсипва останалата плънка и се наливат 2 чаши вода или вино и се завива с фолио.

Пече се на 180 градуса час и половина, след което се разгъва и се дозапича.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар