Пълнен заек с агнешки дреболийки

26/12/2017
Атанаска
отАтанаскаПомощник Готвач5814041
"Половин агнешки комплект за супа, а с останалата половина пълните заека, защото става страхотно "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива добре и подсушава с кухненска хартия. Сварете дреболиите в подсолена вода и ги накълцайте на дребни парченца.

Запържете в част от олиото ситно нарязания лук. Прибавете ориза и също го запържете леко, сложете и дреболиите.

Сваля се от котлона, добавя се сол и черен пипер на вкус и накрая магданозът и джодженът. Разбърква се и заекът се пълни с плънката.

Голяма част от ориза няма да се побере в заека, той се добавя при печенето в тавата.

Заекът се зашива и се намазва със зехтин.Поставя се в тава, отстрани се изсипва останалата плънка и се наливат 2 чаши вода или вино и се завива с фолио.

Пече се на 180 градуса час и половина, след което се разгъва и се дозапича.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар