Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми със сини сливи

Зелеви сарми със сини сливи

Зелеви сарми със сини сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Уникален аромат и неповторим вкус - това е гарантирано с нашите зелеви сарми със сини сливи"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 800 г листа
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сини сливи - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио и свинска мас се запържва лук, колкото да омекне, сипваме измит и отцеден ориз.

Разбърква се да смени цвета си, овкусяваме с малко сол, черен пипер, кимион, червен пипер и наливаме гореща вода. Оставя се на котлона да набъбне леко оризът.

Добавяме нарязани парченца сини сливи и разбъркваме, докато оризът поеме всичката течност.

Почистват се зелеви листа от дебелите жили, ако са големи се срязват на две.

Поставя се лъжица оризова плънка и навиваме на сарми. Нареждат се в тенджера върху цели целеви листа и сипваме вода малко под сармите.

Отгоре поръсваме зелевите сармички с червен пипер, захлупва се с чиния и варим на тих огън да готовност.

Зелевите сарми със сини сливи са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: