Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми на фурна в йенска тенджера

Постни сарми на фурна в йенска тенджера

Постни сарми на фурна в йенска тенджера
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"На помощ на майсторите-готвачи идва йенската тенджера и всичко си идва на мястото - опитайте тези крехки постни сармички"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 200 г
  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 1 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да си приготвим зелевите листа. Премахваме дебелите жилки и кочана.

Нарязваме лука и го задушаваме в олиото. Добавяме настъргания морков, универсалната подправка и малко сол.

Измиваме ориза и го прибавяме към вече омекналия лук. Запържваме за кратко и е време да прибавим останалите подправки и вода. Бъркаме непрекъснато докато се усвои водата. Оризът трябва да е почти готов.

Навиваме сармите и ги подреждаме в йенска тенджера. Когато сме готови сипваме малко топла вода, до нивото на сармите и печем за около един час.

Бон апети! Постните сарми на фурна в йенска тенджера са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: