Постни сарми на фурна в йенска тенджера

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
349
3k
2k
1k
4
27/12/2019
"На помощ на майсторите-готвачи идва йенската тенджера и всичко си идва на мястото - опитайте тези крехки постни сармички "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 094
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Първо трябва да си приготвим зелевите листа. Премахваме дебелите жилки и кочана.

Нарязваме лука и го задушаваме в олиото. Добавяме настъргания морков, универсалната подправка и малко сол.

Измиваме ориза и го прибавяме към вече омекналия лук. Запържваме за кратко и е време да прибавим останалите подправки и вода. Бъркаме непрекъснато докато се усвои водата. Оризът трябва да е почти готов.

Навиваме сармите и ги подреждаме в йенска тенджера. Когато сме готови сипваме малко топла вода, до нивото на сармите и печем за около един час.

Бон апети! Постните сарми на фурна в йенска тенджера са готови.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар