Агнешка чорба с ориз и зеленчуци

28/12/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6762585895
"Рецептата за тази чорба знаем от баба и искаме да я предадем на вас, защото сме пазители на кулинарната традиция "
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 214
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме всички зеленчуци. Нарязваме чушките, лука и моркова на дребно. Обелваме домата и него нарязваме на ситно.

Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Слагаме месото в тенджера с вода на котлона с щипка сол. Сваряваме месото и припенваме при необходимост.

Като се свари месото го накъсваме на по-малки къстчета. Прецеждаме бульона, в който е вряло месото, с помощта на цедка в друга тенджера. В бульона слагаме нарязаните зеленчуци и връщаме на котлона.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме месото. След като зеленчуците омекнат слагаме ориза. Прибавяме сухия магданоз.

Оставяме да ври до готовност. Като стане готова дърпаме от котлона и правим застройка. Още гореща сипваме в купички. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар