Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба с ориз и зеленчуци

Агнешка чорба с ориз и зеленчуци

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Агнешка чорба с ориз и зеленчуци
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Рецептата за тази чорба знаем от баба и искаме да я предадем на вас, защото сме пазители на кулинарната традиция"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 1/3 ч.ч
  • агнешко месо - 600 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • магданоз - 3 с.л. сух
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме всички зеленчуци. Нарязваме чушките, лука и моркова на дребно. Обелваме домата и него нарязваме на ситно.

Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Слагаме месото в тенджера с вода на котлона с щипка сол. Сваряваме месото и припенваме при необходимост.

Като се свари месото го накъсваме на по-малки къстчета. Прецеждаме бульона, в който е вряло месото, с помощта на цедка в друга тенджера. В бульона слагаме нарязаните зеленчуци и връщаме на котлона.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме месото. След като зеленчуците омекнат слагаме ориза. Прибавяме сухия магданоз.

Оставяме да ври до готовност. Като стане готова дърпаме от котлона и правим застройка. Още гореща, сипваме агнешката супа в купички. Да ви е сладко!

Агнешката чорба с ориз и зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: