Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Моята содена питка за Коледа

Моята содена питка за Коледа

Моята содена питка за Коледа
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Защото на всяка трапеза за Коледа трябва да има поне по една хубава питка на масата"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч
  • сол - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л
  • вода - 1 ч.ч. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изгасете содата в оцета. Пресейте брашното, направете кладенче по средата и сложете солта и олиото.

Добавете водата бавно и омесете меко тесто. Оваляйте го в брашно и оставете да почине 10 минути.

В намазнена тавичка или както в моя случай с хартия за печене се оформя питката, като се оставя малко от тестото за украса.

Набожда се с вилица навсякъде и се маже с олио.

Украсяваме содената питка по желание с останалото тесто и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Моята содена питка за Коледа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: