Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани пикантни моркови

Мариновани пикантни моркови

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Мариновани пикантни моркови
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"За почитателите на пикантната кухня предлагаме тези толкова вкусни мариновани моркови"

Необходими Продукти

  • За един компотен буркан
  • моркови
  • чили - 2 бр.
  • шалот - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - стрък
  • оцет - до резката
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • аспирин - 2 бр.
  • вода - до ръба на буркана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме морковите на парчета. Чилито нарязваме на ситно, като използваме ръкавици.

Лука и чесъна обелваме и режем на две. На дъното на буркана поставяме аспирина, оцета, солта и захарта.

Поставяме морковите, чушката и шалота между тях. Целината я поставяме отгоре и доливаме с преварена вода.

Поставяме бурканите на хладно място, като ги обръщаме през ден, за да се разтворят съставките.

Тези мариновани пикантни моркови са подходящи за гарнитура или към салати и туршии за тези, които са почитатели на пикантната кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: