Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Свинско по Згориградски

Свинско по Згориградски

ФеяФея
Новак
329113
Свинско по Згориградски1 / 2
19/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 0.500 кг (по възможност шарено)
  • картофи - 3 бр. (средно големи)
  • гъби - 250 г
  • моркови - 1 бр. (среден)
  • домати - 1/2 консерва на кубчета
  • лук - 2 глави (средно големи)
  • червено вино - 2/3 ч.ч.
  • магданоз - 1 - 2 с.л. (сух или пресен)
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бульон - кубче телешки + кубче зеленчуков
  • джоджен - 1 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в средна по размер тенджера малко зехтин или олио. Нарежете лука и месото на кубчета. Запържете месото за 2-3 минути след това добавете червеното вино, кимиона и 1 чаена лъжичка черен пипер, подсолете, но не прекалявайте. Изчакайте 2/3 от виното да изври.

През това време нарежете гъбите и лука на тънки ивички. Добавете ги към месото и запържете за около 3-5 мин., докато гъбите и лука поомекнат. Добавете консервата с доматите и запържете за още 1-2 минути.

Добавете около 2 литра вода и разбъркайте.

Нарежете моркова и картофите на кубчета. Прибавете ги към останалите продукти. Накълцайте чесъна и го прибавете. Прибавете и бульоните заедно с джоджена, останалия черен пипер и магданоза. Оставете на силен огън да ври около 20-25 минути докато картофите и морковите омекнат. Добавете соевия сос.

Осолете на вкус. Разбийте брашното във малко вода и добавете на тънка струйка и постоянно бъркане. Оставете за още 2-3 минути да поври и Воала ястието ви е готово.

Сервирайте в дълбока чиния и с препечена филийка хляб.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория
Виктория
Тоя соев сос му идва в повече на това ястие.
12.12.2012 17:17
Тин
Тин
Направих това ядене днес,като изпържих месото,гъбите и морковите.След това всичко сложих в пръстен гювеч.Прибавих и подрпавките.Водата обаче намалих на 1 литър.Сложих гювеча/с капак/ във фурната.Ястието пеках 60 минути,след което махнах капака и пекох още 10 минути.Ястието печено във пръстен гювеч има съвсем друг вкус.Стана невероятно.Опитайте.
20.10.2012 16:57
1