Софийска Капама

RobertoRobertoНовак51
01/01/2018
"Дали прочутата Банска капама ще се разтрепери при вида на тази невероятна Софийска капама - очаквайте включване от кухнята "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 683
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сланина
  • кисела зелка - 1
  • месо - свинско, пилешко, сурова наденица
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист 2 - 3 бр.
  • червено вино 100 мл
  • олио 100 мл
  • вода 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното се поставя сланината.

Върху нея се нарежда нарязаното на дребно кисело зеле и се притиска към сланината.

Върху него се подреждат меса по избор - свинско, пилешко, сурова наденица.

Подрежда се върху зелето, отгоре се поставят подправките, поръсва се с 1 шепа ориз и се покрива с цели зелени листа.

Най-отгоре се сипват виното и олиото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар