Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Празничен пълнен заек върху картофи

Празничен пълнен заек върху картофи

Празничен пълнен заек върху картофи2 / 2
01/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
1
"Поканете най-вкусния заек на трапезата заедно да отпразнувате празника"

Необходими Продукти

  • заек
  • картофи - 1 кг
  • ориз - 1 к.ч. бланширан
  • масло - 125 г
  • сол
  • червен пипер
  • гъби - 1/2 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете заека и го подсушете. Намажете го обилно с масло, червен пипер и го овкусете със сол.

Загрейте олиото и запържете лука, нарязан на ситно. Добавете измитите и почистени гъби, нарязани на парченца. Разбъркайте и след като гъбите се задушат, прибавете ориза. Гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане.

Свалете плънката от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. Разбъркайте и напълнете заека.

Обелете картофите и ги нарежете на подходящи парченца. Сложете ги на дъното на тава с незалепващо покритие, сложете остатъка от маслото и налейте 2 ч.ч. вода.

Сложете заека и похлупете с капака или покрийте с фолио.

Печете пълнения заек на 200 градуса първоначално, след което намалете на 180 градуса. В края на печенето открийте заека, за да получи хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: