Начин на приготвяне
Почистете заека и го подсушете. Намажете го обилно с масло, червен пипер и го овкусете със сол.
Загрейте олиото и запържете лука, нарязан на ситно. Добавете измитите и почистени гъби, нарязани на парченца. Разбъркайте и след като гъбите се задушат, прибавете ориза. Гответе 3-4 минути при непрекъснато бъркане.
Свалете плънката от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. Разбъркайте и напълнете заека.
Обелете картофите и ги нарежете на подходящи парченца. Сложете ги на дъното на тава с незалепващо покритие, сложете остатъка от маслото и налейте 2 ч.ч. вода.
Сложете заека и похлупете с капака или покрийте с фолио.
Печете пълнения заек на 200 градуса първоначално, след което намалете на 180 градуса. В края на печенето открийте заека, за да получи хрупкава коричка.