Моята питка с паричка

01/01/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Сега може ли да познаете къде точно сме сложили паричката?"
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • суха мая - 1 пликче
  • ядково мляко - 300 мл
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • кокосово масло - 3 с.л.
  • брашно - 800 - 900 г
  • босилек - 1 с.л.
  • паричка
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Сухата мая се разтваря в хладката вода. След което в брашното се прави кладенче и се изсипва разтворената мая.

Прибавят се и останалите продукти без зехтина и паричката. Замесва се меко тесто. Тестото се оставя да втаса за около 20 минути.

След като е втасало тестото, се разделя на седем равни части. В една от тях се слага паричката.

Оформят се на хубави топки и се редят в тава, която е помазана с олио и е поръсена с брашно.

Редят се плътно една до друга.

Питата се оставя да втаса още 20 - 25 минути. След това се помазва със зехтин.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 -35 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар