Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с паричка в тенджера

Питка с паричка в тенджера

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Питка с паричка в тенджера
Снимка: Натали Тихова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Пухкава, по-пухкава, най-пухкавата питка с паричка се прави в тенджера, не знаехте ли?"

Необходими Продукти

  • сухa мая - 1 пакетче от 11 г
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • топла вода - 100 мл
  • краве масло - 125 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно за баница - около 1 кг /София мел/ за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме топлото мляко, солта, захарта и маята, добавяме 2 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме да се активира маята за 5-10 мин.

Разтопяваме маслото в микровълновата и го добавяме към пресятото брашно. Добавяме маята и омесваме меко тесто, което оформяме по желание на питка.

Слагаме си паричката в една от топките или както сме оформили, я пъхаме произволно.

Питката може да се приготви за Коледа, Нова Година или когато си решите за друг повод.

Печем я в подмазнена тенджера на 150-180 градуса до зачервяване.

След като извадите готовата питка, намажете я с масло отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесна!
07.06.2018 17:12
1