Начин на приготвяне
Сушените плодове се накисват във виното за 24 часа.
Свинското бонфиле се транжира, обезципява се, след което се овкусява съвсем леко със сол и черен пипер. Срязвам го през средата на две еднакви половини. С нож с тънко острие внимателно правя джоб във всяка половина.
Напълвам бонфилетата с плодовете, като редувам синя слива, кайсия, стафиди. Ако има разкъсвания на месото, за да не излезе плънката при пърженето, защипвам с клечка за зъби (след пърженето отстранявам).
Хубаво е, като се напълнят, да се увият с стреч фолио и да се оставят да отлежат няколко часа на хладно. Така се дава време на месото да поеме ароматите.
Бон филетата се пудрят съвсем леко с брашно и се пържат на бавен огън под капак, като се обръщат от всички страни. Може и да се изпекат във фурна.
Изваждат се и като позастинат леко, се нарязват на дървена дъска на кръгчета.
Ако желаете, може да ги поръсите леко със соев сос или ароматна сол.
Мезето е сочно, ароматно и много вкусно - перфектно за сервиране с вино.