Свинско каре Ветрило

EлзаEлза
Чирак
48357106292
Свинско каре Ветрило
Снимка: Анонимен
3 / 5
02/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Когато Ветрилото е свинско, може и да не ви разхлади, но гарантирано вкусно ще ви нагости"

Необходими Продукти

  • свинско каре - 1 цяло парче
  • топено сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • бекон - 200 г
  • за маринатата
  • червени вино - 1/2 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лимон - сока от половин
  • черен пипер
  • кимион
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички продукти за маринатата.

Направете прорези в месото около 2 см широки, като не прорязвате докрай, да се образува ветрило. Натрийте месото отвсякъде с маринатата, поръсете с подправките. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 4-5 часа, а най-добре за цяла нощ.

Нарязваме топеното сирене, кашкавала и бекона на парчета, колкото са прорезите. Извадете месото от маринатата.

Аз нарязах топеното сирене на по тънки колелца и във всеки прорез сложих по 3 парченца. Между топеното сирене и кашкавала сложете бекона.

Полейте с маринатата, завийте с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса . Печете на тези градуси около 30 мин, след което намалете на 180 градуса и оставете за 1 час.

След това развийте фолиото и оставете да се запече от горе.

Добър апетит!

Забележка: може да прецедите отделения сос и да го сервирате към месото.

Сол не съм сложила , достатъчно поема от соевия сос, сиренето и кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Хубава рецепта, само трябва да се пече в тава покрита с фолио, за да остане сочно месото.
Ако само месото се завие във фолио, целият сок изтича и става сухо.
01.02.2022 17:29
Кристиан Александров
Кристиан Александров
Чудесна рецепта.
25.09.2020 12:54
Eлза
Eлза
Благодаря за идеята!
05.01.2018 13:13
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
Аз го натривам с горчица и добавям топени сирена или пушено сирене , кисели краставички, тънки парчета гъби, отгоре поръсвам с настърган кашкавал
04.01.2018 14:56
2
1