Начин на приготвяне
Разбъркайте всички продукти за маринатата.
Направете прорези в месото около 2 см широки, като не прорязвате докрай, да се образува ветрило. Натрийте месото отвсякъде с маринатата, поръсете с подправките. Завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 4-5 часа, а най-добре за цяла нощ.
Нарязваме топеното сирене, кашкавала и бекона на парчета, колкото са прорезите. Извадете месото от маринатата.
Аз нарязах топеното сирене на по тънки колелца и във всеки прорез сложих по 3 парченца. Между топеното сирене и кашкавала сложете бекона.
Полейте с маринатата, завийте с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса . Печете на тези градуси около 30 мин, след което намалете на 180 градуса и оставете за 1 час.
След това развийте фолиото и оставете да се запече от горе.
Добър апетит!
Забележка: може да прецедите отделения сос и да го сервирате към месото.
Сол не съм сложила , достатъчно поема от соевия сос, сиренето и кашкавала.
Коментари
Ако само месото се завие във фолио, целият сок изтича и става сухо.