Еклерова торта с малини

21/10/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
"Уникално вкусна и идейна торта с мини еклерчета и разкошен ванилов крем"
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 289
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 80 мл студена вода. Разбийте жълтъците с половината захар до пухкав крем и при непрекъснато бъркане ги разредете със загряното прясно мляко. Сварете крема при непрексъанто бъркане, докато леко се сгъсти. Към посгъстената смес добавете накиснатия желатин. Разбъркайте добре и добавете ванилията. Оставете кремът да изстине и да почне леко да се желира. Тогава го разбъркайте с разбитата сметана и разбитите на твърд сняг белтъци с другата част от захарта. Малка част от сметаната заделете за масления крем (2 с.л.).

За блатовете разбийте жълтъците със захарта и 7 с.л. вода. Добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Белтъците разбийте отделно с щипка сол и внимателно ги объркайте към жълтъците. Изпечете пандишпана в тава, застлана с хартия за печене. Пече се в умерена фурна до суха клечка. След това се оставя да изстине и се разрязва на 2.

В подходящ поднос сложете първия блат и по желание може леко да го напръскате със захарен сироп. Отгоре сложете половината крем, разпределете еклерчетата и между тях малко малини. Добавете още крем и сложете втория блат. Намажете го с останалото количество крем.

За масления крем се разбиват мекото масло с пудрата захар и накрая малко разбита сметана. По периферията с помощта на пош се шприцова масленият крем за украса.

Желето се накисва в малко вода и след като набъбне се разтваря в сгорещения малинов сок. След като сокът напълно се охлади и започне лекичко да се желира, внимателно се залива върху тортата, върху която предварително сме подредили малинки.

Тортата се слага в хладилник за 6 часа (поне) преди да се поднесе. По желание отстрани Еклеровата торта с малини може да се украси с леко запечени филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 7
4 5
3 2
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Яница Николова
Супер!
0
0
Хрис
Хрис
23.12.2015 21:05
Струва ми се, че в крема липсва брашно.
0
0
Хрис
Хрис
23.12.2015 21:06
И не съм казала, че давам 5 звезди, Не съм я пробвала, за да дам оценка.
0
0
mari
mari
01.08.2014 22:47
Не се наемайте, крема е сигурен провал!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв