Начин на приготвяне
В съд натрошаваме маята и заливаме с прясно мляко. Към сместа прибавяме и брашното, което е 2 супени лъжици. Всичко това объркваме и оставяме на страна, за да може да шупне.
В дълбок съд пресяваме брашното и правим кладенче, където счукваме яйцата, а именно 1 жълтък и 2 белтъка. Другия жълтък го оставяме за намазване.
Прибавяме киселото мляко солта и маята, която вече е шупнала.
Започваме да месим тесто, което оставяме след това да втаса около 20-30 минути.
След това премесваме тестото още веднъж и го оформяме като кравай.
След това оставяме пак настрана, за да може да втаса още веднъж.
Намазваме с разбития жълтък и малко вода целия кравай.
Поръсваме със сусам и го поставяме във умерена фурна да се пече до готовност.