Начин на приготвяне
Смесва се газираната вода с разтопеното масло и се оставя настрана.
Настъргва се шоколадът. В купа се смесват смлените на едро орехи, настърганите шоколад и лимонова кора, захарта и гриса.
Разбъркваме всичко това. Развиваме кората и намазваме с маслото. Поръсва се с част от сместа и се навива на руло. Поставя се в тавата. Така правим и останалите кори.
Отгоре заливаме баклавата с разтопения маргарин и печем 20-30 минути.
Сиропа си го правим по следния начин. В подходящ съд се разтопяват 100 г захар с 100 мл вода, завира и се държи така 10 минути. Добавя се ванилията и се премахва от огъня.
Когато се охлади баклавата, я заливаме с горещия сироп.
Коментари