Тесто за баница

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
26/10/2012
"Запретвайте ръкавите и да замесим заедно първото си тесто за баница "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110 227
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч. + още малко за разточването
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко.

След това го разделете на около 15 топки. Всяка се разточва и раздърпва на тънка кора върху леко набрашнен плот. Трябва да стане прозрачно тънка.

Пригответе с корите баница с плънка по желание.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 10
4 6
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
София В.
София В.
19.06.2019 11:29
Продуктите са съвсем точно и тестото стана невероятно. Тестото не е постно... така се правят кори за баница.
0
0
Miroslava Apostolova
Miroslava Apostolova
13.07.2016 15:28
Изпробвана рецепта с отличен резултат, много вкусна баница!
2
0
Мария
Мария
02.12.2014 17:58
водата хладка ли е
4
0