Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани със кашкавал

Патладжани със кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Патладжани със кашкавал
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя
  • сол
  • домати - 2 - 3 броя
  • кашкавал - 300 г
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и нарежете всеки на половинки.

Направете резки по повърхността на половинките с нож и добре ги посолете.

Оставете да се отцедят от горчивината около 40-50 минути. Измийте ги и ги подсушете.

Подредете ги в голяма тава с хартия за печене и ги полейте с мазнина на око. Посолете и сложоете да се изпекат да полуготовност.

След това извадете и върху всеки патладжан сложете по 2-3 кръгчета домати. Отгоре сложете по парче кашкавал, поръсете с малко босилек и върнете да се запекат във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Невена
Невена
Страхотна рецепта! Бърза е, лесна и мноооого вкусна! Поздравления :)))
11.06.2013 21:55
1