Начин на приготвяне
Омесваме каймата с едно яйце и подправките - кимион, черен пипер, куркума. Настъргваме чесъна и лука. Прибавяме ги към каймата и разбъркваме.
Оформяме кюфтенца. Обелваме картофите и ги режем с къдрав нож на парчета. Измиваме нахута.
В тенджера под налягане сипваме мазнината и я загряваме. Изсипваме доматеното пюре и запържваме за 3-4 минути. След това прибавяме картофите и нахута.
Запържваме за кратко и наливаме малко вода, колко да покрие по-голямата част от картофите. Добавяме оформените кюфтета.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Разбъркваме и слагаме капака.
Варим под налягане 20 минути.
Сервираме, докато е топло!