Пиле в мрежа

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689641
Пиле в мрежа
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
05/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пиле, уловено във вкусен кулинарен капан"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • зеленчуци - 300 г замразен микс
  • брашно - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 300 мл
  • мащерка - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • бутертесто - за мрежата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на парчета и се запържва до златисто в олиото.

След това изваждаме пилешкото с решетъчна лъжица и в същата мазнина запържваме за 2-3 минути нарязаните на ситно лук и чесън. Отново връщаме месото, овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка, и разбъркваме добре.

Добавяме брашното (разбъркваме), заквасената сметана (отново разбъркваме), замразените зеленчуци и бульона.

Разбъркваме и оставяме на среден огън докато се сгъсти (за 15-20 минути).

След това прехвърляме в тава за печене, като отгоре правим мрежа от бутер тестото.

Печем пилето в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: