Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Пирог с бекон и лук

Пирог с бекон и лук

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пирог с бекон и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 жълтък
  • сол - 1 щипка
  • вода - 3 с.л.
  • брашно - 200 г
  • За плънката
  • бекон - 250 - 300 г
  • лук - 4 глави
  • олио - 40 мл
  • яйца - 4 броя
  • сметана - 200 мл заквасена
  • прясно мляко - 200 мл, пълномаслено
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете към него маслото на кубчета и останалите продукти и замесете хомогенно тесто със средна твърдост. Увийте го с прозрачно фолио и го сложете в хладилник за половин час.

През това време пригответе плънката. Скълцайте лука и бекона ситно и ги запържете в мазнината. Овкусете ги с подправки.

Намазнете формата фобре и отгоре сложете разточеното на лист тесто, което трябва да покрива и стените. Сипете плънката от бекон и лук.

Разбийте сметаната с прясното мляко, яйцата и останалите подправки. Залейте в пирога и го сложете да се изпече в предварително загряна на 1800 градуса фурна за около 1 час или докато плънката стегне добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Би трябвало да е 180 градуса. При 1800 ще се разтопи тавата :)))
15.11.2013 12:30
1
АНТОНИЯ
АНТОНИЯ
САМО ДА ВИ ПОПИТАМ ТАЗИ ТЕМПЕРАТУРА НА ПЕЧЕНА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЛИ Е ИЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, ЗАЩОТО МОЯТА ФУРНА Е САМО ДО 360 ГРАДУСА
15.11.2013 11:44
1