Попска яхния със сушени сливи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
408
73
40
2
07/01/2018
"Като казахте класика - има ли някой, който не е опитвал тази уникална попска яхния със сушени сливи?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 887
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на късчета, запържва се в олиото. Прехвърля се в тенджера, сипва се виното, долива се вода да се покрие месото. Подправя се с дафиновия лист и черния пипер. Задушава се за 30 минути.

Лукът се реже на полумесеци, чесънът се разделя на скилидки - без да се бели. Задушават се заедно, докато омекнат напълно.

Сипва се брашното, след като се запържи леко се добавят доматеното пюре и червения пипер. Прибавя се месото с бульона от задушаването.

Накрая се слагат сливите и чушките, нарязани на две. Ястието се подправя с останалите подправки и се задушава на тих огън, около 15 минути. Ако е необходимо се долива малко вода или бульон.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар