Картофи с наденица на фурна

МоникаМоникаЧирак6613710
23/10/2012
"Пожелаваме ви добър апетит с тази класическа комбинация от наденица и картофи "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 895
  • Преглеждания за месеца303
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и НЕ се обелват, остават се да киснат във дълбок съд със вода. Морковът се измива, обелва и се реже на купчета.

Една скилидка чесън се обелва и леко се смачква, но не се реже. Чушката се реже веднъж от дръжката до острото и се оставя.

В тиган се сипва олиото и се добавят моркова, чесъна, чушката и един бульон и се Пържи на умерен огън (съдържанието във тигана не трябва да се опържи тъй като, когато се сложи във казана ще прегори).

През това време нарязваме наденицата на не по-големи парчета от малкия ви пръст. Наденицата се прибавя във тигана и се запържва за кратко време, от горе се поръсва с лимоновата кора (а по желание може да изстискате 1 с.л. от сока).

Необелените картофи се режат на купчета не по-малки от 5-6 см. Слагат се във тепсия и се заливат със водата объркана със вегетата. Залива се със запръжката, прибавя се розмаринът и се поръсва със черен пипер.

Доматите се запържват с щипка сол и маслото. Заливат се картофите по-малко навсякъде. Пече се на 200 - 250 градуса до готовност.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Краси Начев
Краси Начев
13.11.2017 10:18
По добре е наденица на жар, а картофи с чесън и копър за гарнитура!
0
0
меги
меги
14.12.2013 11:24
Изглеждат ужасно.
3
1
Курнас готвито
Курнас готвито
17.12.2013 16:42
може на вкус да го докарват повече..иначе и на мен ми изглеждат на нещо за което не ти трябва рецепта
2
1