Начин на приготвяне
Оризът се измива и се слага в тенджера. Сипва се вода, колкото да покрие ориза. Слага се на котлона да заври. След като заври, се засичат 5-7 минути и се сваля от котлона. Измива се със студена вода и се отцежда.
През това време гъбите и лукът се нарязват па малки парчета. Зелето също се реже.
В тиган се слага малко зехтин да се загрее. След като се загрее, се прибавят нарязаните на дребно лук и гъби. Разбъркват се. Когато лукът стане прозрачен, се прибавя оризът.
Подправят се със зеленчуковата подправка и черен пипер. Разбъркват се от време на време. Запържват се около 10 минути.
След това се сваля от котлона и с тази смес се пълни домашната кокошка.
В тава се слага нарязаното зеле. Подправя се с червен и черен пипер и зеленчуковата подправка. Добавя се малко зехтин и се разбърква. Слагат се дафинов лист.
След това се слага и пълнената кокошка.
Пече се на фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Пълнената кокошка върху зеле е готова.
Коментари