Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)

Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
Снимка: marcheva14
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Грабвайте две бири и идвайте да проверим тези картофи дали наистина се топят в устата"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр. средно големи
  • мащерка - 4 стръка наситнена прясна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • масло - 50 г + 3 с.л. олио
  • телешки бульон - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Керамична тавичка около 28/20 см.

Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета. Отстраняват се неравностите отстрани, много леко може да се ползва белачката за картофи и леко се подравнява долната им част, за да може да стоят изправени кубчета.

Загрява се маслото с олиото в тиган и се поставят картофените кубчата, за да се запечатат от двете страни до хубаво златисто. Странично не се пържат.

Изваждат се и се подреждат кубчетата едно до друго, като не се застъпват в тавичката.

Поръсват се наситнената мащерка и се заливат с топъл бульон и пресован чесън. Върху всяко кубче картоф се поставя по малко парче масло.

Картофите се пекат на 180 градуса до готовност.

Картофите Fondant (Топящи се картофи на фурна) са чудни.

Източник: Delish

Забележка: Ползвала съм суха мащерка /3 хубави щипки/ поради липса на прясна;

Телешкия бульон - кубче Knorr;

Fondant от френски език означава топящ се и оттам и името на тези уникални картофи Топящи или разтапящи се картофи. Идва от фондю, (Fondre - фр. ез.) нещо, което се топи при високи градуси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
520
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Janeta Petrova
Janeta Petrova
превъзходни картофи,благодаря за рецептата!
20.01.2018 20:37
1
Покажи всички подкоментари