Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото на много голям тънък кръг около 30 см. Сложете го върху тава, обърната с дъното нагоре, и орежете краищата с нож, за да се получи идеален кръг.
Обелете ябълките, махнете сърцевината и ги разделете на половинки, след което ги нарежете на много тънко. Една част от ябълките ги нарежете на едро и ги скупчете в средата на блата. Наредете резените в кръгове върху блата, като започнете на 3 см от ръба и се предвижвате към центъра, като малко се застъпват.
Повдигнете краищата на тестото, за да направите ръб около ябълките. Поръсете със захарта и разтопеното масло.
Печете около 45 минути.
Разтопете мармалада с вишновката и намажете ябълките. Печете още 10 минути, докато глазурата леко се карамелизира.