Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 220 градуса. Отделете с остър нож сланината от месото и внимателно разстелете меда под сланината.
Поръсете отгоре сланината със сол.Сложете бута в тава, покрийте с фолио и печете около час и половина.
В тиган разтопете 50 г масло, сложете лука и запържете. Добавете салвията, галетата и стафидите и запържете малко. Свалете от огъня.
Издълбайте ябълките, като направите големи дълбочини и изрежете горните части на ябълките зигзаговидно.
Нарежете капачетата на ябълките и ги прибавете към пълнежа. Разпределете пълнежа в ябълките и поръсете с останалото 10 г масло.
Четиридесет минути преди да стане готово месото, махнете фолиото да се получи коричка и прибавете ябълките.
Прехвърлете свинското в съда за сервиране и наредете наоколо ябълките.
Махнете по голямата част от мазнината от тавата. Смесете брашното с 4 с.л. от виното. Излейте останалото вино в тавата. Добавете меда и кипнете, като бъркате. Прибавете сместа с царевично брашно и варете няколко минути, докато се получи гладък гъст сос.
Излейте в сосиера и поднесете с месото и ябълките.