Маринован паламуд

Бай СтавриБай СтавриНовак
02/11/2012
"Първо мариновате паламуда, след това се запасявате с рибарски истории!"
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 975
  • Преглеждания за месеца461
  • Преглеждания за седмицата97
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • паламуд - 500 г почистен
  • лук - 150 г кримид
  • черен пипер - 6 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • оцет - 100 мл
  • вода - 50 мл
  • сол - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният паламуд се измива и се подсушава. Нарязва се на парчета, които се посоляват.

От водата, оцета и подправките се възвърява марината, която се вари 5 минути. Рибата се подрежда в буркана заедно с нарязания лук.

Залива се с охладената вече марината.

Рейтинг

5 7
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivan Todorov
Ivan Todorov
23.10.2016 13:26
Ето и как аз приготвям маринован паламуд:
26
0