Свинско контра филе с праз лук и кашкавал

13/01/2018
Ива Петкова
отИва ПетковаНовак56
"Наситен аромат и богат вкус, който няма да ви позволи да свалите вилицата, докато не ометете всичко "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 220
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки.

Сложете олиото в тиган и прибавете месото, за да се запържи до леко златист цвят и добавете червеното вино, като разбърквате периодично.

Изчистете и нарежете праза на едро и го прибавете при месото, за да се задуши. Поправете ги със сол, черен пипер, червен пипер и чубрицата. След като е омекнал празът, изсипете доматите от консерва и оставете да покъкри малко, докато се изпари водата от доматите.

Когато всичко е готово, ги изсипете в тавичка и налейте вода колкото да покрие сместа. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45 минути или докато остане на мазнина.

Когато е вече почти готово, изкарайте тавата от фурната и поръсете обилно с настъргания предварително кашкавал и отново върнете тавата във фурната, за да се запече кашкавалът до златист цвят и тогава ястието е готово.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар