Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Леща с наденица и картофи

Леща с наденица и картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Леща с наденица и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Събудихме се с мисълта - защо ли не добавим към любиматани леща с картофи и малко наденички - и резултатът беше повече от отличен"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • наденица - 2 парчета по избор, може и друг колбас
  • картофи - 2 средни
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 5 скилидки
  • бульон - 1 зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата. Загрейте олиото в тенджера и запържете скълцания лук. Щом омекне, добавете ситно нарязаната наденица и запържете и с нея, като бъркате непрекъснато.

Добавете лещата и долейте към 2 л гореща вода, в която е разтворен бульонът. Оставете да се вари, докато лещата омекне леко. Тогава прибавете и ситно нарязаните картофи.

Доварете до готовност на продуктите и прибавете подправките. Преди да свалите лещата с наденица и картофи от котлона, добавете почистения и ситно нарязан чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
43
31
20
10
Дай твоята оценка: