Задушено пиле по тракийски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
05/11/2012
"И да не сте гладни, при вида на това ароматно задушено пиле по тракийски - пак ще ви се дояде "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 427
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното, измито и подсушено пиле нарежете на порции и обезкостете. Нарежете месото, така че да се получат неголеми хапки. Задушете го в част от мазнината и малко вода заедно със счукания чесън, черен пипер и малко сол.

След 10 минути се добавят нарязаните ситно лук и гъби. След малко долейте виното и продължете да задушавате на умерен котлон, докато месото е напълно готово.

Поднесете задушеното пиле по тракийски със скълцан магданоз. Ястието може да приготвите и с цели парчета пиле без да обезкостявате.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар