Задушено пиле по тракийски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Задушено пиле по тракийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"И да не сте гладни, при вида на това ароматно задушено пиле по тракийски - пак ще ви се дояде"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • гъби - 200 г
  • лук - 80 г червен
  • зехтин - 60 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 8 - 10 скилидки
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното, измито и подсушено пиле нарежете на порции и обезкостете. Нарежете месото, така че да се получат неголеми хапки. Задушете го в част от мазнината и малко вода заедно със счукания чесън, черен пипер и малко сол.

След 10 минути се добавят нарязаните ситно лук и гъби. След малко долейте виното и продължете да задушавате на умерен котлон, докато месото е напълно готово.

Поднесете задушеното пиле по тракийски със скълцан магданоз. Ястието може да приготвите и с цели парчета пиле без да обезкостявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка: