Манастирска рибена чорба

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
05/11/2012
"Много любима, много богата и много вкусна рибена чорба"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 991
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се нарязва ситно и се посолява.

Отделно във врящата вода се пуска нарязания лук, нарязаните моркови, почистените и нарязани пиперки, лютите чушки, на които са отстранени дръжките, обелените и ситно нарязани домати, обелените и нарязани на кубчета картофи, мащерката, олиото и солта. вари се до омекване, след което се добавят рибата и оризът.

Преди края на варенето се сипват и нарязаните маслини. Манастирската рибена чорба се поднася гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер + 1 резенче лимон.

Силиконов накрайник за тенджера-43%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов накрайник за тенджера
7.00 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Бъдете практични, бъдете модерни и не пропускайте да се снабдите с удобния за употреба накрайник за тенджера с универсален размер

Рейтинг

5 23
4 3
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мариана
Мариана
28.05.2015 19:16
Страхотна рецепта! Бърза, лесна и вкусна! Направих с хек филе.
2
1
Балъка
Балъка
04.09.2014 13:14
Лидия,преди да изконсумирате тази хубава чорба нямаше ли по 100гр.концентрат за отскок.:))))))
2
2
vanox
vanox
12.01.2014 12:19
Страхотна рецепта, стана фантастична, дори без лимон, с малко оцет !
5
1