Начин на приготвяне
Свинските уши се пърлят със горелка, остъргват се с нож и се измиват много хубаво.
Слагат се в голяма тенджера и се налива толкова вода, че да ги покрива 4-5 пръста. Добавя се едра морска сол и черен пипер на зърна.
Свинските уши се варят на умерено силна температура. След час и половина се проверяват за готовност. С остро ножче или вилица се набожда и ако не се усеща жилавост или твърдост на месото, спокойно отстранете тенджерата от котлона.
Премахнете бульона и преместете сварените свински уши в тавичка. Оставете да изстинат и стегнат.
Така подготвени могат веднага да се консумират, поръсени само с подправки (черен или червен лютив пипер, чесън, чили сос), които харесвате.
Ако желаете можете да ги минете през тиган или скара по ваш вкус. Така или иначе свинските уши са деликатес за ценители!