Сварени свински уши

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5253k1k2k5
Сварени свински уши
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Свинските уши са си деликатес от едно време, които много хора обичат и днес"

Необходими Продукти

  • свински уши - 3 кг
  • морска сол - 2 с.л. едра
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши се пърлят със горелка, остъргват се с нож и се измиват много хубаво.

Слагат се в голяма тенджера и се налива толкова вода, че да ги покрива 4-5 пръста. Добавя се едра морска сол и черен пипер на зърна.

Свинските уши се варят на умерено силна температура. След час и половина се проверяват за готовност. С остро ножче или вилица се набожда и ако не се усеща жилавост или твърдост на месото, спокойно отстранете тенджерата от котлона.

Премахнете бульона и преместете сварените свински уши в тавичка. Оставете да изстинат и стегнат.

Така подготвени могат веднага да се консумират, поръсени само с подправки (черен или червен лютив пипер, чесън, чили сос), които харесвате.

Ако желаете можете да ги минете през тиган или скара по ваш вкус. Така или иначе свинските уши са деликатес за ценители!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: