Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пресовани свински уши

Пресовани свински уши

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Пресовани свински уши
Снимка: Радка Славова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Някой ни каза Наздраве за страхотното мезе или само така ни се е причуло"

Необходими Продукти

  • уши - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 4 - 5 бр.
  • джинджифил - 5 - 6 см
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - 2ч.л.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ушите, изчистени и добре измити, се режат на половинки. Поставят се в тенджера под налягане. Прибавят се нарязани морковите на колелца, зеленият лук на по три парчета, главата лук на едро, джинджифила на по 1 см.

Добавя се соевият сос, захарта, черният пипер, солта. Вари се 30-40 минути.

След като се извадят, се поставят в съд - не много голям. Заливат се наполовина с прецедената вода, в която са се варили.

Притискат се отгоре и се поставя някаква тежест /аз поставих 2 пакета брашно/.

Оставят се в хладилника да стегнат, т.е. да се желират, след което могат да се консумират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: