Начин на приготвяне
Брашното се пресява и в него се разбърква бакпулверът. В малко кисело мляко се гаси хлебната сода. Изварата се осолява на вкус, за да стане достатъчно солена. Разбърква се, докато стане като кремче (ако искате курабийките да са сладки, солта трябва да е само 1 щипка и да сложите достатъчно захар, за да стане сладка.)
Към изварата се прибавят един по един продуктите: яйцето, киселото мляко и това със содата, олиото и постепенно се добавя по малко брашно като се бърка с лъжица. Когато стане достатъчно гъсто се меси с ръце. Тестото трябва да е меко.
Количеството на брашното зависи от гъстотата и сухотата на изварата. Ако тя е по-водна, количеството на брашното трябва да се увеличи, съответно, ако е суха, то трябва да се намали.
След това от него се оформят топчета с ръце, които леко се сплескват и се поставят в намазан с олио съд, в който ще се пекат курабийките. Отгоре се мажат с четка с разбитото яйце.
Поръсват се със слънчогледови семки или със сусам, или едните със слънчогледови семки, а другите със сусам, като леко се притискат с ръка. Всъщност, поръсете с каквито семена разполагате. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса.