Начин на приготвяне
Яйцата, захарта, прясното мляко, маргаринът, шоколадът (които предварително сме стопили на водна баня) се разбиват в дълбока и добре подсушена купа с миксера.
Отделя се 1 ч.ч. от сместа, а в останалата смес в купата се добавят брашното и бакпулверът и се разбиват до сгъстяване на сместа.
Намазваме формата за кекса с олио и малко брашно, за да не ни залепне сместа, и изсипваме готовата смес в кексовата форма. Печем на 170 градуса.
За да проверим готовността на кекса, използваме клечка за зъби, ако по клечката има все още следи от суровата смес, печем до пълната готовност.
След като е готов кексът, го оставяме да изстине и внимателно го изкарваме от тавата, след което го заливаме с отделената смес.