Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета с бяло вино на фурна

Пилешки дробчета с бяло вино на фурна

Пилешки дробчета с бяло вино на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Добрите приятели се познават по това, че като правят апетитни пилешки дробчета с бяло вино на фурна, те канят"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • бяло вино - 100 мл
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се накисват в купа с вода за половин час. Оцеждат се от водата, подсушават се леко и се овалват в смес от брашно и черен пипер.

Оваляните дробчета се нареждат в средата на тава, в която сме налели малко олио.

Около тях се нарежда нарязан на полумесеци и поръсен със сол лук.

Налива се бялото вино и ястието се слага да се пече във фурна на 200 градуса.

Когато дробчетата се изпекат от едната страна се обръщат да се запекат и от другата, а лукът се разбърква.

Едва когато са готови се поръсват със сол за да останат меки и крехки.

Биреното мезе поднасят топло, като може да поръсите с прясно нарязан магданоз.

Пилешките дробчета с бяло вино на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: