Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Печени чушки в доматен сос

Печени чушки в доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печени чушки в доматен сос1 / 3
10/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Обожаваме вкуса на печени чушки в доматен сос, направо нямаме насита!"

Необходими Продукти

  • чушки - 1.5 кг
  • домати - 1.2 кг
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица - 1 ч.л. по желание
  • магданоз - 1/2 връзка
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките и ги изпечете. Слагайте ги в съд с капак и ги запарвайте, за да може после по-лесно да се обелят. Изпечените чушки обелете и нарежете.

Доматите бланширайте в кипяща вода за по 20-30 секунди. Охладете ги и ги обелете. Нарежете ги ситно или ги пасирайте. Загрейте няколко с.л. мазнина и запържете за кратко скълцания лук и чесън.

Добавете доматите и оставете за 10 минути да къкри под капак. След това махнете капака и добавете натрошения бульон и щипка захар. Оставете сосът да се вари още около половин час.

Накрая към него добавете сол, черен и червен пипер, както и скълцан магданоз. Сипете нарязаните чушки в соса и объркайте добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

великов
великов
много приятно ястие
06.06.2013 10:17
3