Торта Щастливеца

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Торта Щастливеца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Щастливец е онзи, който успее да опита тази сочна торта"

Необходими Продукти

  • течен шоколад - 700 г бял
  • маскарпоне - 1 кг
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • какаови бисквити - 3 големи пакета Закуска
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • бейлис - 100 мл
  • орехи - едро смлени за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първо крема за тортата.

В дълбока пластмасова купа слагаме белия течен шоколад и сладкарската сметана. Разбиваме с миксер на силни обороти. Постепенно, малко по малко, прибавяме маскарпонето, като не спираме да бъркаме с миксера вече на бавни обороти.

Загряваме леко прясното мляко (да е хладичко, не горещо! ), слагаме го в купичка и сипваме при него Бейлиса.

В тази млечна смес топваме бисквитите за кратко, една по една, и подреждаме в правоъгълна тава, дъното на която леко сме намазали с тънък пласт крем.

Редуват се ред бисквити и 3 пласта крем. Завършва се задължително с крем. Заглаждаме отгоре. Покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилника.

След 5-6 часа поне тортата е готова за консумация. Сервира се в дълбока десертна чиния, като оформяме топки с лъжица за сладолед. За една порция са достатъчни 3 средно големи топки.

Поръсете с едро смлени орехови ядки и поднесете.

За направата на тази торта не се изисква майсторлък, а е истинска наслада за сетивата! Вярно е, че продуктите за направата ѝ са скъпи, но имайте предвид, че определено си заслужава!

Ако желаете, може да намалите продуктите на 1/2 и да направите малка тава от тази бисквитена торта. Любителите на белия шоколад ще я оценят и несъмнено ще останат впечатлени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: