Свинско с кисело зеле и сухи чушки

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач185493562
19/01/2018
"Колкото кисело зеле имаме, цялото ще го сготвим със сухи чушки и свинско, защото това е най-добрата рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 600
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 - 1.5 полутлъсто свинско месо
  • кисело зеле - 1 средно голяма кисела зелка
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • сухи чушки - 2 ч.ч. нарязани
  • червен пипер - 2 с.л.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На Коледа имаше и пуйка, но зелето свърши веднага. Класиката си е класика.

Месото се нарязва на едри хапки и се запечатва в силно загрятата мазнина. Зелката се нарязва на ситно и при необходимост се изплаква с вода и се изстисква.

Всичко се разбърква добре в глинен съд с капак заедно с 1 ч.ч. вода. Престоява във фурната 3 часа на 170 градуса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар