Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле и сухи чушки

Свинско с кисело зеле и сухи чушки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Свинско с кисело зеле и сухи чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8
"Колкото кисело зеле имаме, цялото ще го сготвим със сухи чушки и свинско, защото това е най-добрата рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 - 1.5 полутлъсто свинско месо
  • кисело зеле - 1 средно голяма кисела зелка
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • сухи чушки - 2 ч.ч. нарязани
  • червен пипер - 2 с.л.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На Коледа имаше и пуйка, но зелето свърши веднага. Класиката си е класика.

Месото се нарязва на едри хапки и се запечатва в силно загрятата мазнина. Зелката се нарязва на ситно и при необходимост се изплаква с вода и се изстисква.

Всичко се разбърква добре в глинен съд с капак заедно с 1 ч.ч. вода. Престоява във фурната 3 часа на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: