Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с карамелен сос

Пандишпаново руло с карамелен сос

Пандишпаново руло с карамелен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • кондензирано мляко - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете кондензираното мляко в тенджера под налягане и оставяте да ври около 1 час. Оставяте да се охлади преди да отворите.

Отделете жълтъците от белтъците и разбивате жълтъците със захарта, прибавяте брашното заедно с бакпулвера, ванилията и олиото и разбивате отново.

Белтъците разбивате на сняг с щипка сол и прибавяте с плавни движения към яйченото тесто, като се стремите сместа да остане пухкава.

Постилате хартия за печене в продълговата тава, намазвате я с олио и отгоре изсипвате пандишпановото тесто. Поставяте в загрята на 200 градуса фурна и печете.

Изваждате от фурната и обръщате изпечения блат върху влажна кърпа и внимателно го навивате на руло и оставяте да омекне.

Разстилете го отново и заливате с вече готовия карамелен сос. Отново го навивате на руло и го режете на колелца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: